Ολοκλήρωση κατασκηνωτικών περιόδων 2014

“Θαρσείτε” 2014

Με τη χάρη του Θεού η κατασκήνωση των Χ.Μ.Ο. Καβάλας λειτούργησε και φέτος. Λειτούργησαν πέντε κατασκηνωτικές περίοδοι με συνολικό αριθμό παιδιών περίπου στα 450 από το Δημοτικό μέχρι και το Πανεπιστήμιο.

Τα παιδιά πέρασαν 10 μέρες μέσα στη φύση και στον καθαρό αέρα σ΄ ένα περιβάλλον συναδέλφωσης, αγάπης και φιλίας με κέντρο τον Χριστό.

Το σύνθημά μας φέτος ήταν τα λόγια που απηύθυνε στους μαθητές Του ο Χριστός μας ως προτροπή αλλά και ενίσχυση σε καιρούς πειρασμών και δυσκολιών.

 

“Θαρσείτε”

«… θαρσετε, ἐγώ νενίκηκα τόν κόσμον». (Ιω. 16:33)

(πάρτε θάρρος από μένα, γιατί εγώ τον νίκησα αυτόν τον κόσμο)

Σκληρός είναι στην εποχή μας ο πνευματικός αγώνας για όλους και ιδιαίτερα για εκείνους τους νέους που θέλουν να κρατηθούν κοντά στο Θεό και να ζήσουν όπως Εκείνος θέλει.

Οι πειρασμοί είναι πολλοί και ποικίλοι και η μανία του διαβόλου τους πολλαπλασιάζει και τους ενισχύει σε ένταση.

Παλεύουμε όλοι μας σε μια τρικυμισμένη θάλασσα γεμάτη θλίψεις, στενοχώριες, πειρασμούς και δυσκολίες. Και πολλές φορές απελπιζόμαστε, χάνουμε το κουράγιο μας, την πίστη μας, την υπομονή μας, την αγωνιστικότητά μας.

Όμως δεν είμαστε μόνοι στον αγώνα μας αυτό. Ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός είναι πάντα δίπλα μας. Και συνεχώς μας προτρέπει με την ουράνια φωνή του:

“Θαρσετε, παιδιά μου έχετε θάρρος,

μη φοβείσθε,

συνεχίστε τον αγώνα σας,

 μη σταματάτε την προσπάθειά σας,

 δείξτε εμπιστοσύνη,

ακολουθήστε τα βήματά μου και προχωράτε”.

Το θάρρος και η δύναμη είναι θεϊκή προσφορά. Είναι δοσμένη από κάποια Χέρια παντοδύναμα, ικανά να αλλάξουν φυσικές ανθρώπινες καταστάσεις.

Είναι δικό μας λάθος αν δεν απλώνουμε τα δικά μας χέρια , μέσα από την προσευχή, μέσα από τα μυστήρια της Εκκλησίας μας, για να πάρουμε αυτή την προσφορά της Αγάπης του Κυρίου μας.