Ολοκλήρωση κατασκηνωτικών περιόδων 2015

DSC_0341_1024x683

Με το σύνθημα “πορεία προς τον Ουρανό ολοκληρώθηκαν και φέτος με τη χάρη του Θεού οι κατασκηνωτικές περίοδοι στην κατασκήνωση των ΧΜΟ Καβάλας στη Ν. Ηρακλείτσα. Παρόλη την οικονομική κρίση η προσέλευση των παιδιών ήταν μεγάλη και η κατασκήνωση γέμισε από χαρούμενες παιδικές φωνές.

Λειτούργησαν πέντε κατασκηνωτικές περίοδοι με συνολικό αριθμό παιδιών περίπου στα 450 από το Δημοτικό μέχρι και το Πανεπιστήμιο.

Ένα πλούσιο πρόγραμμα με λατρευτικές ευκαιρίες, αληθινή χριστιανική φιλία, πρωτότυπα παιχνίδια, καταγάλανη θάλασσα και πολλές άλλες εκδηλώσεις έδωσε την ευκαιρία στα παιδιά να ζήσουν σε μια πραγματική όαση χαράς, ξεκούρασης και πνευματικού ανεφοδιασμού.

Πορεία προς τον Ουρανό

Ο κόσμος σήμερα με τις πολλές υποσχέσεις του ξεγελά τους νέους. Η ζωή παρουσιάζεται εύκολη, χωρίς φροντίδες, γεμάτη ξενοιασιά και γλέντι. Υπάρχει η υπόσχεση για χαρά και ευτυχία, όμως η καθημερινή πραγματικότητα δείχνει ότι παντού κυριαρχούν τα αδιέξοδα και το ψυχικό κενό. Και αυτό γιατί γίνεται προσπάθεια να στηριχτεί η ευτυχία του ανθρώπου στα υλικά μόνο αγαθά, που τελικά όμως είναι φθαρτά, παροδικά και μάταια.

Οι  πραγματικοί  Χριστιανοί γνωρίζουν όμως ότι ο προορισμός του ανθρώπου δεν είναι εδώ στη γη, ούτε προορισμός του είναι να τρώει και να πίνει και να γλεντά, να φτιάχνει σπίτια και περιουσίες μόνο. Η πραγματική πατρίδα του είναι στον ουρανό.

Σ’ αυτή τη γη όλοι είμαστε ξενιτεμένοι, πρόσφυγες, διαβάτες. Ο ίδιος ο Θεός μας το λέει δια της Αγίας Γραφής:

«ο γρ χομεν δε μένουσαν πόλιν, λλ τν μέλλουσαν πιζητομεν» (Εβρ. ιγ’ 14.)

Δεν είμαστε λοιπόν μόνιμοι στον κόσμο αυτό, αλλά προσωρινοί. Η μέλλουσα και μόνιμη μας «πόλη» είναι η Βασιλεία των Ουρανών. 

Ο Ουρανός πρέπει να είναι το ποθητό μας τέρμα και προς τα εκεί πρέπει να έχουμε διαρκώς στραμμένα τα βλέμματα μας και προς τα εκεί να κατευθυνόμαστε.

«Τα άνω ζητείτε», λέγει ο Απ. Παύλος. “Ζητείτε και επιδιώκετε τα άνω, αυτά που υπάρχουν στους ουρανούς”.

Εφόσον πατρίδα μας είναι ο ουρανός και προοριζόμαστε για τον ουρανό, δεν πρέπει να είμαστε προσκολλημένοι στα υλικά, φθαρτά πράγματα του κόσμου αυτού.

Η περιουσία του Χριστιανού, οι τιμές, η δόξα, ο πλούτος και όλοι οι θησαυροί δεν ευρίσκονται στον κόσμο, αλλά στην Βασιλεία των Ουρανών. Αυτά πρέπει να επιδιώκει με κάθε επιμέλεια. Τα δε εγκόσμια αγαθά να τα χρησιμοποιεί με προσοχή και φόβο Θεού χωρίς πλεονεξία.

Είναι κάτι περισσότερο από βέβαιο ότι είμαστε πλασμένοι για την αιώνια ζωή από τον Πλάστη μας και έχουμε κληθεί σ’ αυτήν με το θείο λόγο Του και το άγιο Βάπτισμα που μας αναγέννησε. Γι’ αυτό ήρθε ο Χριστός, ο Υιός του Θεού στον κόσμο· για να μας καλέσει και να μας οδηγήσει σ’ αυτήν και αυτή είναι η μόνη απαραίτητη και πραγματική. Αυτή ας είναι ο πρώτος μας στόχος και σ’ αυτήν ας αποβλέπει η κάθε μας μέριμνα, ώστε να την αποκτήσουμε. Χωρίς την αιώνια ζωή τα πάντα είναι μάταια, έστω κι αν έχουμε υπό την εξουσία μας όλο τον κόσμο.

«…τι γαρ ωφελείται άνθρωπος εάν τον κόσμον όλον κερδίση, την δε ψυχήν αυτού ζημιωθή;» (Ματθ. ιδ’ 26).

«Τι θα ωφεληθεί ο άνθρωπος, αν κερδίσει ολόκληρο τον κόσμο αλλά χάσει τη ψυχή του;»

11-γενικη