Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις 2014

Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις 2014

Το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2014 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Χ. Ε. Καβάλας  μέσα σε μια εορταστική ατμόσφαιρα έγινε η καθιερωμένη  χριστουγεννιάτικη γιορτή του Σωματείου μας. Τραγουδήθηκαν τραγούδια από την παιδική χορωδία των κοριτσιών, παρουσιάστηκε ένα πρωτότυπο μικρό θεατρικό από τα αγόρια του Λυκείου, ενώ για το νόημα της γιορτής μίλησε ο π. Κωνσταντίνος Σακαρίδης.

Την παραμονή των Χριστουγέννων τα παιδιά των Χ.Μ.Ο. Καβάλας  σε συνεργασία με την Πρόνοια του Σωματείου μας έψαλαν τα κάλαντα και άλλα χριστουγεννιάτικα τραγούδια στο Κωνστάντειο γηροκομείο και σε κατακοίτους  και αναπήρους συνανθρώπους μας δίνοντας το μήνυμα της χαράς και της ελπίδας.

Το πρωί της ημέρας των Χριστουγέννων μετά την Χριστουγεννιάτικη θεία Λειτουργία τα παιδιά των Χ.Μ.Ο. Καβάλας μαζί με άλλα μέλη της ΧΕΚ επισκέφτηκαν το νοσοκομείο Καβάλας και έψαλαν χριστουγεννιάτικους ύμνους  και τα κάλαντα στους ασθενείς .Οι  μελωδικοί  ήχοι των βιολιών  σκορπίστηκαν στους θαλάμους και στους διαδρόμους φέρνοντας το χαρούμενο μήνυμα της ενανθρώπισης του Κυρίου μας και ελπίδες για γρήγορη ανάρρωση.

Τη Δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων  έγινε επίσκεψη στη “Γαλήνη”, την ψυχιατρική κλινική στο Παλιό Καβάλας όπου και εκεί τραγουδήθηκαν χριστουγεννιάτικα  αλλά και παραδοσιακά τραγούδια και προσφέρθηκαν μικρά δώρα. Δημιουργήθηκε ευχάριστη ατμόσφαιρα και οι τρόφιμοι του ιδρύματος έδειξαν με ιδιαίτερο τρόπο τη χαρά τους.