Αγιασμός για την έναρξη της Ιεραποστολικής Χρονιάς 2019-20

Με το σύνθημα «Θαρσεῖτε» (Ἰω. 16,33) ξεκίνησε και η φετεινή ιεραποστολική χρονιά 2019-20 για τη  Χριστιανική Ένωση Καβάλας. Στην αίθουσα εκδηλώσεων ετελέσθη ο Αγιασμός από τον πνευματικό μας πατέρα Κωνσταντίνο Σακαρίδη παρουσία πλήθους κόσμου.

Προβλήθηκαν βίντεο από τις κατασκηνώσεις των ΧΜΟ Καβάλας του περασμένου καλοκαιριού και ακούστηκαν χαρούμενα χριστιανικά τραγούδια και ποιήματα.

Το σύνθημα για τη  Ιεραποστολική Χρονιά ανέπτυξε η κα Μυρσίνη Φωταρέλη

Χαιρετισμό απηύθυνε στο τέλος της εκδήλωσης και ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Στέφανος.

Μπορείτε να διαβάσετε σχετικά  κάνοντας κλικ πάνω στο σύνθημα

«Θαρσεῖτε» (Ἰω. 16

 

Εισήγηση

Σεβαστέ μας πατέρα Κωνσταντίνε , σεβαστοί πατέρες, κυρίες και κύριοι, αγαπητά μας παιδιά

Ο Θεάνθρωπος Χριστός  φωτίζει τις καρδιές μας, ζεσταίνει τις ψυχές μας, μας καθοδηγεί στο μονοπάτι της ζωής. Κάπως έτσι τα βήματα μας, φωτισμένα από τον Χριστό μας έφεραν και φέτος να βρισκόμαστε εδώ. Στις Χριστιανικές μαθητικές ομάδες όπως και στη κατασκήνωση, κάθε καλοκαίρι, συναντάμε φίλους, παίζουμε, χαιρόμαστε, τραγουδάμε, γελάμε. Είναι όμως μόνο όλες αυτές οι υπέροχες στιγμές που μας φέρνουν εδώ;

Τέτοιες εμπειρίες θα μπορούσαμε να τις ζήσουμε οπουδήποτε. Αυτό που καθιστά όμως τις στιγμές αυτές μοναδικές,ανεπανάληπτες,  χαραγμένες για πάντα μέσα στη καρδιά μας είναι κάτι ανώτερο.Είναι η παρουσία του Θεού μέσα σε αυτές. Αυτό που μας γεμίζει, αυτό που μας ηρεμεί είναι η αγκαλιά και η αγάπη του Θεού μας.

Είναι η ίδια ηρεμία που νιώθει κανείς όταν κάθεται στη κατασκήνωση μπροστά στο σταυρό, με θεά το απέραντο μπλε της θάλασσας και το γαλανό του ουρανού. Είναι εκείνη τη στιγμή που σκέφτεται κανείς προσευχόμενος, πόσο μεγάλη είναι η ομορφιά της δημιουργίας. Είναι η στιγμή που μετανοείς, είναι η στιγμή που ανυπομονείς να κοινωνήσεις. Είναι η ελευθερία που νιώθουμε.

 Τόσο υπέροχος ζωγράφος είναι ο Θεός, τόσο μοναδικός δημιουργός που μας χαρίζει τέτοιες στιγμές. Μήπως τελικά αυτό θέλει και από εμάς ο Χριστός; Να ζωγραφίσουμε ελεύθερα με τέτοιες εμπειρίες τη ζωή μας, χρησιμοποιώντας το πινέλο της καρδιάς, τον καμβά της ψυχής και τα χρώματα της αγάπης.

Σε αυτό τον χώρο, βρισκόμαστε και σήμερα εδώ στη Χριστιανική Ένωση Καβάλας, όπου μικροί και μεγάλοι διαλέξαμε ελεύθερα να αφιερώσουμε την αγάπη μας στο Χριστό.Θα ήθελα λοιπόν να καλωσορίσω κάθε νέο μέλους αυτού του ψηφιδωτού αγάπης και να χαιρετίσω όλους όσοι με τη διαχρονική παρουσία τους βρίσκονται εδώ πέρα. Για ακόμα μια φορά παραμερίσαμε τα μικρά και μεγάλα προβλήματα μας, ακολουθήσαμε το Φως και είμαστε σήμερα εδώ, γνωρίζοντας ότι όπου συγκεντρωνόμαστε δύο ή και περισσότεροι από εμας στο όνομα Του εκεί ανάμεσά μας βρίσκεται και ο Θεός.

Ένας νέος χειμώνας, μια νέα ιεραποστολική περίοδος γεμάτη προκλήσεις και προσκλήσεις. Προκλήσεις από τους δύσκολους πειρασμούς που προσπαθούν να μας λυγίσουν, να μας κάνουν να ξεχάσουμε το στόχο μας, τις ελπίδες μας, αλλά και αυτά που ζήσαμε ευλογημένοι μέσα στο καλοκαίρι. Όμως εκεί σε κάθε πρόκληση στον πνευματικού μας αγώνα, εμείς μένουμε σταθεροί. Και όταν πέφτουμε ξέρουμε πώς πρέπει να απαντήσουμε. Στη πρόσκληση του Θεανθρώπου Χριστού για μία ζωή μακριά από το άγχος, την απαισιοδοξία και το σκοτάδι, μέσα στο θάρρος του φωτός, της αγάπης, της χαράς.

Μετά τον αγιασμό θα θυμηθούμε την κατασκήνωση του καλοκαιριού που μας πέρασε και θα πάρουμε το σύνθημα της φετινής ιεραποστολικής χρονιάς.

Κατσικαρώνης Σπύρος