Έναρξη ιεραποστολικής περιόδου 2017-18

Σεβαστέ μας πατέρα Κωνσταντίνε,  σεβαστοί πατέρες, κυρίες και κύριοι, αγαπητά μας παιδιά

Η αγάπη του Θέανθρωπου Χριστού σαν ούριος άνεμος μας καθοδηγεί στο μονοπάτι της ζωής μας. Για αυτό για ακόμα μία φορά μας αξίωσε και φέτος να βρισκόμαστε εδώ στο δικό μας φάρο, τις ΧΜΟ, που μας οδηγεί στην αγκαλιά του Θεού μας. Όλοι μας έχουμε κάτι κοινό ότι στη δύσκολη και φουρτουνιασμένη θάλασσα της καθημερινοτητάς μας, διαλέξαμε για καπετάνιο του πλοίου της ψυχής μας τον Ιησού Χριστό.

Αυτό το πλοίο αγκυροβολεί κάθε καλοκαίρι στη Νέα Ηρακλείτσα, στη κατασκήνωσή μας. Όλοι μας περνάμε όμορφες στιγμές, διασκεδάζουμε, βρίσκουμε φίλους αλλά πάνω από όλα ερχόμαστε ένα βήμα πιο κοντά στο Θεό. Αντλούμε από τη δύναμη που μας προσφέρει η προσευχή μας, κοινωνούμε το σώμα και το αίμα του Χριστού μας και γεμάτοι πλέον πνεματικά βάζει πλώρη για το δύσκολο χειμώνα της καθημερινότητας μας.

Έτσι για ακόμα μία φορά ο χρόνος κύλησε γοργά και όπως μας μετέφερε στην όαση του καλοκαιριού μας, έτσι μας επέστρεψε ξανά εδώ, στη πνευματική μας βάση, στο ξεκίνημα της νέας ιεραποστολικής χρονιάς. Ένας ακόμας χειμώνας γεμάτος δυσκολίες και προκλήσεις που περιμένουν από εμας τη χριστιανική μας παρουσία. Στις ΧΜΟ βρισκόμαστε όλοι για τις υπέροχες στιγμές που περνάμε μεταξύ μας, τους φίλους που αποκτάμε για μια ζωή και για τα ωραία παιχνίδια. Αλλά προπάντων γιατι αναγνωρίζουμε ότι μόνο μαζί με το Χριστό αποκτά νόημα η ζωή μας.

Κατσικαρώνης Σπύρος

δάσκαλος, ομαδάρχης

Με το σύνθημα

“Ἐμοί δέ μή γένοιτο καυχᾶσθαι εἰ μή ἐν τῷ σταυρῷ τοῦ Κυρίου ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ”

ξεκίνησε και φέτος η νέα ιεραποστολική περίοδος 2017-18. Το σύνθημα ανέπτυξε  ο πνευματικός μας π. Κωνσταντίνος ο οποίος ετέλεσε και τον αγιασμό.

Στη συνέχεια προβλήθηκαν βίντεο από τη λειτουργία των κατασκηνώσεων του περασμένου καλοκαιριού, αγοριών και κοριτσιών ενώ τα κορίτσια με τη συνοδεία κιθάρας τραγούδησαν χαρούμενα κατασκηνωτικά τραγούδια

Καλή, ευλογημένη και καρποφόρα ιεραποστολική χρονιά!